Δευτέρα, 23 Ιούνιος 2014 12:21

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ……ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ???

>Γιώργος Κουλόγιαννη Αρθρογράφος: Γιώργος Κουλόγιαννη

Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση τελείωσαν.

Το αποτέλεσμα τους ήταν η ανάδειξη νέας δημοτικής αρχής με αρχηγό τον κ. Ιωάννη Κασσαβό.

Η νέα δημοτική αρχή έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά θέματα-προβλήματα του Δήμου Αχαρνών με σημαντικότερο και δυσκολότερο απ’ όλα, ως προς την αντιμετώπιση του, την εγκληματικότητα, την εμπορία ναρκωτικών και τη συγκέντρωση παραβατικών στοιχείων στην περιοχή.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι στελέχη από την παράταξη του «ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες»και ο ίδιος ο κ. Κασσαβός έδιναν το παρόν σχεδόν σε όλες τις συγκεντρώσεις του Συλλόγου κατά της Εγκληματικότητας και των Ναρκωτικών, δηλώνοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν στον πολίτη, ότι αφουγκράζονται τα προβλήματα των δημοτών και έχουν σχέδια ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα απέναντι στο έγκλημα, διεκδικώντας την ψήφο στις δημοτικές εκλογές.

Τώρα ήρθε η ώρα…….. των έργων και όχι του αόριστου πολιτικού λόγου και των υποσχέσεων, θα πρέπει όλα να αντικατασταθούν από ενέργειες και πράξεις, για να νιώσει ο καταταλαιπωρημένος πολίτης των Αχαρνών ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει.

Η δημοτική αρχή οφείλει και πρέπει να είναι στην υπηρεσία του πολίτη, με ψυχή και σθένος, οργανωμένη και με δυναμική ανάλογη των μεγάλων προσδοκιών των κατοίκων της που βλέπουν οι ζωές και οι περιουσίες τους, των ίδιων και των παιδιών τους, να υποβαθμίζονται και να απειλούνται σε καθημερινή βάση χωρίς να συνυπολογίζεται και η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών.

Η δημοτική αρχή οφείλει και πρέπει να λειτουργεί ομαδικά, συλλογικά, αλληλέγγυα χωρίς μεμψιμοιρίες και μιζέριες, ανεξάρτητα από προσωπικές φιλοδοξίες για το καλό του τόπου και των πολιτών.

Οφείλει και πρέπει να αναβαθμίζει τις περιοχές με τις αποφάσεις και τις ενέργειές της, ώστε να προσδίδει κύρος και αξιοπιστία στους θεσμούς της Πολιτείας.

Να κατασκευάζει στοιχειώδη έργα υποδομής, όπως συνάδει σε μια σύγχρονη πόλη του 21ου αιώνα.

Να συνεργάζεται συνεχώς με την κεντρική εξουσία, και να γίνεται αρωγός πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων προς το καλό των Δημοτών της.

Να βοηθά την Αστυνομία, να συνδράμει στο έργο της, αλλά και να ελέγχει αυστηρά την αποτελεσματικότητα της.

Κι επειδή τελικά όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας, αναμένουμε την ανάληψη πρωτοβουλίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να σταματήσει πιά ο Δήμος Αχαρνών να θεωρείται και να είναι μία από τις τρεις περιοχές της Αττικής με την μεγαλύτερη συσσώρευση εγκληματικών ατόμων και τη δημιουργία εστιών παραβατικότητας και οργανωμένων παράνομων πράξεων.

Επιτέλους, ας είναι αυτή η πρώτη Δημοτική αρχή με προεξέχων το Δήμαρχο της, η οποία χρειάζεται και επιβάλλεται να γράψει ΙΣΤΟΡΙΑ, όπως γράψανε οι Παππούδες και οι Γιαγιάδες μας στον τόπο αυτό.

Δεν υπάρχει άλλη ανοχή…..

Γιώργος Κουλόγιαννης

Ετικέτες

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ